Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Port gembersaus
AH 12 maanden Lekker Eten
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
125
g
boter
in blokjes
▢
2
tenen
knoflook
geplet
▢
4
cm
verse gemberwortel
in dunne plakjes
▢
3
takjes
tijm
▢
200
ml
rode port
▢
1
pot
wildfond
380 ml
Instructies
Voorbereiden:
Smelt 25 g van de boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm zachtjes 2 minuten.
Voeg de port en de fond toe en breng alles aan de kook.
Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot er ca. 150 ml over is.
Zeef de saus boven een schone steelpan en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Bereiden
Breng de saus in de steelpan aan de kook.
Voeg de resterende boter toe.
Neem de pan van het vuur en klop alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij hazenrugfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Frankrijk