Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Potting
Aller Hande 1997
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
ovenschaal
inhoud 1½ á 2 liter,
Ingrediënten
▢
100
g
blanke rozijnen
▢
100
g
krenten
▢
500
g
zelfrijzend bakmeel
▢
4
eieren
▢
4
dl
melk
▢
1
theelepel
zout
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
1
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten,
▢
1
eetlepel
bloem
om te bestuiven),
Instructies
Rozijnen en krenten wassen en laten uitlekken.
In kom zelfrijzend bakmeel met melk, eieren, zout en vanillesuiker tot glad beslag kloppen.
Rozijnen en krenten erdoor mengen.
Schaal invetten en bestuiven met bloem.
Beslag in schaal scheppen (schaal niet verder dan voor 2/3 deel vullen) en afdekken met aluminiumfolie.
Schaal in grote pan zetten.
Pan vullen met zoveel water dat schaal voor 2/3 deel onder staat.
Water tegen de kook aan brengen.
Poting afgedekt in 2 á 2½ uur tegen de kook aan laten garen.
½ uur voor einde baktijd deksel van pan nemen en in aluminiumfolie gaatjes prikken om vocht te laten ontsnappen.
Met satéprikker controleren of poting gaar is (als prikker droog eruit komt is poting gaar).
Bord op schaal leggen, samen keren en poting uit vorm laten glijden.
Serveren met gesmolten boter, suiker en kaneel, stroop of (gepureerde) verse vruchten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch