Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse roerbak met kip
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
enkele
kipfilets
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
traditioneel
▢
1
eetlepel(s)
provençaalse kruiden
▢
peper
▢
zout
▢
450
gr
aardappelschijfjes
diepvries
▢
1
dl
kippenbouillon
van een tablet
▢
2
zakken
Provençaalse roerbakgroenten
à 400 g
Instructies
Bestrijk de kip met de helft van de olie en bestrooi ze met de kruiden en peper en zout naar smaak.
Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie en leg de kip in de schaal.
Verdeel de aardappelschijfjes er omheen.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Schenk de bouillon erbij.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven en laat de kip en de aardappelschijfjes in ± 30 minuten helemaal gaar worden.
Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten beetgaar.
Breng ze op smaak met peper en zout.
Serveer met de kipschotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Jean Balmont Merlot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Roerbakken / Wokken