Provençaalse roerbak met kip

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 enkele kipfilets
  • 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 eetlepel(s) provençaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • 450 gr aardappelschijfjes diepvries
  • 1 dl kippenbouillon van een tablet
  • 2 zakken Provençaalse roerbakgroenten à 400 g

Instructies

  • Bestrijk de kip met de helft van de olie en bestrooi ze met de kruiden en peper en zout naar smaak.
  • Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie en leg de kip in de schaal.
  • Verdeel de aardappelschijfjes er omheen.
  • Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  • Schenk de bouillon erbij.
  • Schuif de schaal in een voorverwarmde oven en laat de kip en de aardappelschijfjes in ± 30 minuten helemaal gaar worden.
  • Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten beetgaar.
  • Breng ze op smaak met peper en zout.
  • Serveer met de kipschotel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Jean Balmont Merlot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken