Provençaalse roerbak met kip
Ingrediënten
- 4 enkele kipfilets
- 4 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 eetlepel(s) provençaalse kruiden
- peper
- zout
- 450 gr aardappelschijfjes diepvries
- 1 dl kippenbouillon van een tablet
- 2 zakken Provençaalse roerbakgroenten à 400 g
Instructies
- Bestrijk de kip met de helft van de olie en bestrooi ze met de kruiden en peper en zout naar smaak.
- Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olie en leg de kip in de schaal.
- Verdeel de aardappelschijfjes er omheen.
- Bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Schenk de bouillon erbij.
- Schuif de schaal in een voorverwarmde oven en laat de kip en de aardappelschijfjes in ± 30 minuten helemaal gaar worden.
- Verhit intussen de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten beetgaar.
- Breng ze op smaak met peper en zout.
- Serveer met de kipschotel.