Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse Vissoep met Garnalen en Mosselen
Porties:
3
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
koksmes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
liter
visbouillon
▢
4
gekookte
krieltjes
in schijfjes
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
▢
6
kastanjechampignons
in plakjes
▢
6
groene aspergetips
▢
½
courgette
in blokjes
▢
1
kleine
gele paprika
in blokjes
▢
1
vleestomaat
in blokjes
▢
200
g
tilapiafilet
in blokjes
▢
75
g
gekookte mosselen
▢
9
grote
garnalen
▢
Olijfolie
om te bakken
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de champignons, aspergetips, gele paprika, vleestomaat en courgette tot ze zacht zijn.
Breng de visbouillon aan de kook in een grote kookpan.
Voeg de tilapiafilet toe aan de bouillon en laat een paar minuten zachtjes koken tot de vis bijna gaar is.
Voeg het gebakken groentemengsel, de garnalen en mosselen toe aan de bouillon.
Voeg de gesneden krieltjes en bosuitjes toe.
Laat alles goed doorkoken tot de garnalen roze en gaar zijn en de mosselen goed zijn doorgewarmd.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij deze soep past een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij