Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pruimen-Walnootkoeken
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaten
kom
mixer
snijplank
mes
paletmes
Koelrooster
Ingrediënten
▢
100
g
walnoten
gepeld
▢
100
g
gewelde pruimen
ca. 10 stuks
▢
125
g
zachte ongezouten roomboter
▢
125
g
lichtbruine basterdsuiker
▢
1
ei
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
175
g
bloem
▢
½
theelepel
bakpoeder
▢
Mespunt
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Hak de walnoten grof en snijd de pruimen in kleine stukjes.
Klop in een kom de boter en basterdsuiker romig met een mixer.
Voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop door.
Meng de bloem, bakpoeder en zout door het beslag.
Spatel de walnoten en pruimen door het deeg en laat het ongeveer 15 minuten opstijven in de koelkast.
Verdeel het deeg in 8 porties en draai met met bloem bestoven handen ballen van het deeg.
Leg de deegballen op flinke afstand van elkaar op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten.
Druk de deegballen plat met je handpalm tot cirkels van ongeveer 8 cm.
Bak de koeken in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de koeken enkele minuten afkoelen en opstijven.
Leg de koeken voorzichtig met een paletmes op een rooster om verder af te koelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
46
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Koek
/
Noten
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick
/
Verjaardag