Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pruimentaart met Pistachenoten en Vanillekwark
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
rusttijd voor het deeg
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ronde Taartvorm.
Keukenmachine
Oven
Ingrediënten
▢
200
g
bloem + 2 eetlepels extra
▢
50
g
poedersuiker
▢
100
g
koude boter
in kleine blokjes
▢
2
eieren
▢
750
g
pruimen
▢
50
g
gepelde pistachenoten
grof gehakt
▢
2
eetlepels
suiker
▢
250
g
vanillekwark
Instructies
Zeef de bloem en poedersuiker boven een kom.
Voeg een theelepel zout, de boter en 1 ei toe.
Meng alles snel door elkaar en kneed het met koele handen tot een soepel deeg.
Je kunt het deeg ook in de keukenmachine mengen.
Voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe.
Vorm het deeg tot een bal en laat deze een halfuur afgedekt in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pitten.
Meng de gehakte pistachenoten in een kommetje met de suiker.
Meng het laatste ei door de vanillekwark.
Roer ten slotte 2 eetlepels bloem door het kwarkmengsel.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap, 4 cm groter dan de vorm.
Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het deeg aan de rand goed aan.
Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg.
Verdeel het kwarkmengsel over de bodem en leg hierin de pruimen met de snijkanten naar boven.
Strooi de pistachenootjes erover.
Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 40-45 minuten goudbruin en gaa
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze pruimentaart met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Muscat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch