Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarber-aardbeienpannenkoekjes
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
▢
500
g
rabarber
▢
100
g
suiker
▢
250
g
aardbeien
gehalveerd
▢
150
ml
melk
▢
1
ei
▢
125
g
zelfrijzend bakmeel
gezeefd
▢
50
g
rozijnen
▢
1
kleine
appel
gesnipperd
▢
3
eetlepels
boter
▢
Een mespunt zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze in een ovenschaal met suiker.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de rabarber in ongeveer 45 minuten gaar worden.
Laat de rabarber afkoelen en schep de gehalveerde aardbeien erdoor.
Klop in een kom de melk met het ei los.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en klop het door tot een dik beslag.
Roer de rozijnen, gesnipperde appel en een mespunt zout door het beslag.
Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel boter en schep op enige afstand van elkaar 2-3 keer een lepel beslag.
Bak de pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
Houd de pannenkoekjes warm en bak met de rest van het beslag op dezelfde wijze nog meer pannenkoekjes.
Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep de rabarber-aardbeicompote ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pannenkoekjes met een lepel crème fraîche en een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch