Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarber Frangipane Plaattaart
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakpapier
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
3-4
rabarberstengels
▢
120
g
boter
op kamertemperatuur
▢
120
g
suiker
▢
120
g
amandelmeel
▢
Merg van 0.5 vanillestokje
▢
2
eieren
▢
1
ei om te bestrijken
▢
Een beetje
suiker om te bestrooien
▢
Honing om achteraf te besprenkelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit op het bakpapier.
Klop de zachte boter op hoge snelheid los met een handmixer.
Voeg de eieren en een deel van de suiker toe en klop door tot het mengsel licht en luchtig is.
Voeg de rest van de suiker, het vanillemerg en amandelmeel toe en klop op lage snelheid tot alles goed gemengd is.
Verdeel de frangipane gelijkmatig over het deeg, laat de randen een beetje vrij.
Snijd de rabarberstengels in de lengte doormidden en vervolgens op lengte zodat ze precies op het deeg passen.
Leg de rabarber op de frangipane.
Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi het geheel met wat suiker.
Bak de taart gedurende 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Laat de taart afkoelen en besprenkel met honing naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti vormt een heerlijke combinatie met de frisse rabarber en de rijke frangipane
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Groenten
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch