Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rabarber Tarte Tatin
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenvaste schaal
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
300
g
rabarber
in stukken gesneden
▢
Schil van 1 limoen
geraspt
▢
1
theelepel
vanillepasta of merg van een halve vanillepeul
▢
100
g
boter
▢
150
g
suiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet een ovenvaste schaal of skillet op het vuur.
Laat de boter smelten en voeg vervolgens de helft van de suiker toe.
Wanneer de suiker is opgelost, laat je het mengsel kleuren tot een lichte karamel.
Voeg dan de rabarber, limoenrasp en vanille toe.
Zodra de rabarber vocht begint los te laten, voeg je de rest van de suiker toe.
Rol het bladerdeeg uit en leg dit op de schaal.
Druk de zijkanten van het deeg in de schaal om het rabarbermengsel heen.
Bak de tarte tatin in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
Haal de schaal uit de oven en laat deze afkoelen totdat je hem kunt vastpakken, maar niet te lang, anders plakt de karamel te veel aan de schaal.
Plaats een groot bord op de schaal en draai deze in één soepele beweging om.
Serveer de rabarber tarte tatin met lobbig geklopte room of vanille-ijs.
Geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat zal de smaken van de rabarber en karamel mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
41
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
31
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Groenten
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch