De vismoten in een asempapje (keukentamarinde) doen.
De kruiden fijnmaken en met dikke santen mengen.
Dan wikkelt men elk moot vis met een weinig van de saus in een pisangblad of aluminiumfolie en laat ze 30 min. lang stomen of 20-30 min. in de oven of op een houtskoolvuur.
Voor garnalen hetzelfde recept met toevoeging van wat geraspte kokos en gesneden groene lombok.
Magnetron:
Gebruik bakpapier in plaats van aluminiumfolie.
Het bakpapier hoeft niet met olie ingesmeerd te worden.
Gebruik geen zout op de vis.
Verwarm 1 eetlepel olie ineen glazen litermaat onafgedekt 1 min. op 100%.
Schep het kruidenmengsel erdoor en verwarm het onafgedekt 2-3 min. op 100%.
Roer de santen erdoor.
Leg de vis met aan alle kanten kruidenmengsel met santen op het bakpapier en vouw alles tot pakjes.
Leg de pakjes vis op een groot bord en verwarm ze 6-7 min. op 100%.