Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraîche
AllerHande maart 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kippenbouillontabletten
▢
2
avocado
▢
½
citroen
▢
1
beker
crème fraîche met verse kruiden
125 ml
▢
1
eetlepel(s)
gembersiroop
▢
1
bakje surimiflakes
125 g
▢
2
stoneleeks
zakje à 8 stuks
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
In pan 8 dl water aan de kook brengen.
Bouillontabletten erboven verkruimelen.
Intussen avocado's schillen, halveren en pit verwijderen.
Citroen uitpersen.
Vruchtvlees in stukken snijden en besprenkelen met citroensap.
Avocado, crème fraîche en gembersiroop door bouillon roeren.
Soep weer tegen de kook aan brengen en met staafmixer pureren.
Soep op laag vuur nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Intussen surimiflakes halveren en stoneleeks mooi schuin in ringen snijden.
Avocadosoep over vier kommen of diepe borden verdelen.
Surimiflakes erop leggen en bestrooien met stoneleeks.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten