Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrillde sardines met paprika
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
zeezout
▢
peper
versgemalen
▢
2
gele paprika's
▢
2
bakje
sardines
filet / a 100 g.
▢
3
eetl
olijfolie
▢
2
eetl
citroensap
versgeperst
▢
4
takjes
peterselie
▢
1
kleine
rode ui
▢
½
eetl
olie
om in te vetten.
Instructies
Grill voorverwarmen op hoogste stand
Paprika's wassen, droogdeppen en onder hete grill leggen in ca 15 min zwart laten blakeren, af en toe keren.
Paprika's in plastic zak of afgedekte kom iets laten afkoelen.
Sardines intussen met zout en peper bestrooien.
Rooster bekleden met bakpapier en invetten met olie.
Sardines erop leggen en ca 5 cm onder grill in ca 6 min bruin roosteren, halverwege keren.
Intussen van paprika's met scherp mesje schil eraf trekken en zaadjes en kroontjes verwijderen.
Vruchtvlees in reepjes snijden.
In kommetje olie en citroensap tot dressing kloppen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ui pellen en in dunne ringen snijden.
Paprikarepen en ui op bord leggen.
Sardines eropleggen.
Dressing erover sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan