Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Willebroekse schep
Paardestoofvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
kg
paardestoofvlees
▢
6
uien
▢
boter
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
2
eetlepels
rodebessenconfituur
▢
1
fles
bruin bier
Dubbele Bruine van Westmalle of De Koninck
▢
1
snede
donker bruinbrood
▢
bruine chocolade
naar smaak
▢
tijm
▢
laurier
▢
peper
▢
zout
▢
muskaatnoot
▢
bindmiddel
maïszetmeel of aardappelbloem
Instructies
Smelt de boter in een pan en bak het vlees.
Kleur de uien vervolgens goed geel en bevochtig met het bier.
Smeer mosterd en confituur op het brood en leg het boterhammetje erbovenop. Kruid met een beetje peper, zout en muskaatnoot.
Leg er ook het kruidentuiltje bij.
Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar.
Roer tijdens het stoven regelmatig.
Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe, meestal volstaat een mespuntje ruimschoots.
Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
België