Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witte en groene bonen uit Zandhoven
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
witte bonen
▢
500
gr
groene bonen
of snijbonen
▢
1
klontje
boter
▢
2
sjalotjes
of 1 ui
▢
½
liter
rundsbouillon
▢
3
eetlepels
mosterd
▢
peper
▢
zout
▢
een scheutje
azijn
▢
bloem
Instructies
Kook de witte en de groene bonen apart gaar.
Versnipper de ui of de sjalotjes en stoof ze in een klontje boter aan.
Bestrooi met bloem en laat die op een klein vuurtje eventjes drogen.
Doe er dan de bouillon bij en laat goed doorkoken.
Werk af met mosterd, een scheutje azijn en wat peper en zout.
Voeg tenslotte de bonen toe en laat ze al roerend in de bouillon heel goed doorkoken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
België