Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige Tomatenspaghetti met Soya Reepjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
pakken Alpro® Soya Reepjes Pittig Gekruid
▢
500
g
rijpe tomaten of tomaten uit blik
▢
1
ui
fijngesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
Spaanse peper
▢
½
bosje
basilicum
▢
100
g
Parmezaanse kaas
optioneel
▢
500
g
spaghetti
▢
Alpro® Soya Bakken & Braden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm een scheut Alpro® Soya Bakken & Braden in een steelpan en voeg hier de fijngesnipperde ui, knoflook en Spaanse peper aan toe.
Bak ze 5 minuten op laag vuur tot ze glazig zijn.
Kruis ondertussen de tomaten in, kook ze 30 seconden in heet water en dompel ze daarna in ijskoud water.
Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Voeg de tomaten toe aan het uienmengsel.
Bind de steeltjes van de basilicum samen met wat touw en voeg dit ook toe aan de saus.
Laat de saus 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Verwijder de basilicumsteeltjes en voeg de Alpro® Soya Reepjes toe.
Kook de spaghetti volgens de instructies, meestal 8 tot 10 minuten.
Serveer de spaghetti met de saus, gegarneerd met wat gescheurde basilicum en geraspte Parmezaanse kaas (optioneel).
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch