Pittige Tomatenspaghetti met Soya Reepjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakken Alpro® Soya Reepjes Pittig Gekruid
  • 500 g rijpe tomaten of tomaten uit blik
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 Spaanse peper
  • ½ bosje basilicum
  • 100 g Parmezaanse kaas optioneel
  • 500 g spaghetti
  • Alpro® Soya Bakken & Braden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm een scheut Alpro® Soya Bakken & Braden in een steelpan en voeg hier de fijngesnipperde ui, knoflook en Spaanse peper aan toe.
  • Bak ze 5 minuten op laag vuur tot ze glazig zijn.
  • Kruis ondertussen de tomaten in, kook ze 30 seconden in heet water en dompel ze daarna in ijskoud water.
  • Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • Voeg de tomaten toe aan het uienmengsel.
  • Bind de steeltjes van de basilicum samen met wat touw en voeg dit ook toe aan de saus.
  • Laat de saus 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Verwijder de basilicumsteeltjes en voeg de Alpro® Soya Reepjes toe.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies, meestal 8 tot 10 minuten.
  • Serveer de spaghetti met de saus, gegarneerd met wat gescheurde basilicum en geraspte Parmezaanse kaas (optioneel).

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch