Pittige Tomatenspaghetti met Soya Reepjes
Ingrediënten
- 2 pakken Alpro® Soya Reepjes Pittig Gekruid
- 500 g rijpe tomaten of tomaten uit blik
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 Spaanse peper
- ½ bosje basilicum
- 100 g Parmezaanse kaas optioneel
- 500 g spaghetti
- Alpro® Soya Bakken & Braden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm een scheut Alpro® Soya Bakken & Braden in een steelpan en voeg hier de fijngesnipperde ui, knoflook en Spaanse peper aan toe.
- Bak ze 5 minuten op laag vuur tot ze glazig zijn.
- Kruis ondertussen de tomaten in, kook ze 30 seconden in heet water en dompel ze daarna in ijskoud water.
- Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in blokjes van 1 cm.
- Voeg de tomaten toe aan het uienmengsel.
- Bind de steeltjes van de basilicum samen met wat touw en voeg dit ook toe aan de saus.
- Laat de saus 20 minuten pruttelen op laag vuur.
- Verwijder de basilicumsteeltjes en voeg de Alpro® Soya Reepjes toe.
- Kook de spaghetti volgens de instructies, meestal 8 tot 10 minuten.
- Serveer de spaghetti met de saus, gegarneerd met wat gescheurde basilicum en geraspte Parmezaanse kaas (optioneel).
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g