Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade Pistache biscotti
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
175
g
Droste chocoladepastilles puur
▢
75
g
roomboter
▢
1
ei
▢
75
g
pistachenoten
ongezouten
▢
200
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1,5
theelepel
bakpoeder
▢
75
g
suiker
▢
50
g
griesmeel
▢
2
theelepel
citroen
potje
▢
1,5
el
Cognac of Vieux
▢
4
el
poedersuiker
Instructies
Breng een bodempje water aan de kook.
Breek de chocolade boven een kleine steelpan in stukjes en voeg 50 g boter toe.
Hang de steelpan in de stoom van de pan met kokend water.
De chocolade al roerend laten smelten en door de boter roeren.
Neem het chocolademengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de bakplaat in met de rest van de boter.
Klop het ei los.
Hak de pistachenoten grof.
Zeef de bakmeel en bakpoeder boven een kom.
Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, Cognac of Vieux, ei, pistachenoten en de afgekoelde chocolade toe.
Meng het geheel door elkaar tot een zacht deeg.
Verdeel het deeg in 24 balletjes.
Druk de balletjes plat en leg ze op de bakplaat..
Ca. 25 min in de oven laten bakken, tot ze stevig aanvoelen.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Strooi de poedersuiker over de biscotti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Koek