Recepten

Chocolade Pistache biscotti

Chocolade Pistache biscotti

Recept categorieën Chocolade / Koek

Wat gaat er in

Hoe maak ik het klaar

  • Breng een bodempje water aan de kook.
  • Breek de chocolade boven een kleine steelpan in stukjes en voeg 50 g boter toe.
  • Hang de steelpan in de stoom van de pan met kokend water.
  • De chocolade al roerend laten smelten en door de boter roeren.
  • Neem het chocolademengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de bakplaat in met de rest van de boter.
  • Klop het ei los.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Zeef de bakmeel en bakpoeder boven een kom.
  • Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, Cognac of Vieux, ei, pistachenoten en de afgekoelde chocolade toe.
  • Meng het geheel door elkaar tot een zacht deeg.
  • Verdeel het deeg in 24 balletjes.
  • Druk de balletjes plat en leg ze op de bakplaat..
  • Ca. 25 min in de oven laten bakken, tot ze stevig aanvoelen.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Strooi de poedersuiker over de biscotti.