Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bladerdeeg met zalm
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
50
g
gekookte rijst
▢
200
g
zalmfilet
in blokjes
▢
2
lente-/bosuitjes
in dunne ringen
▢
2
eetl. fijngehakte peterselie
▢
1
snufje
zout
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1
eidooier
▢
4
plukjes veldsla
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Leg de net ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar.
Leg in het midden van 4 plakjes een vierkantje van gekookte rijst.
Schep in een kom de blokjes zalmfilet, lente-ui, peterselie, een snufje zout en het losgeklopte ei door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de rijst.
Bevochtig de randen van het bladerdeeg.
Dek de vullingen toe met een plakje bladerdeeg en druk de randen goed op elkaar.
Druk de randen nogmaals op elkaar met de tanden van een vork.
Bestrijk de bovenkanten van de pakketjes met eidooier. leg de pakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak de pakketjes in ca. 15 tot 20 minuten knapperig en goudbruin.
Verdeel ze over de borden en garneer met een plukje veldsla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijntip:
Duitse riesling Classic.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
/
Warme hapjes
/
Zalm