Bekleed een schaal aan de binnenzijde met enkele lagen huishoudfolie.
Snijd de chocoladecake in dunne plakken.
Leg een plak sinaasappelcake in het midden van de bodem van de schaal.
Plaats de plakken cake tegen de binnenzijde van de schaal, zodat alles goed bekleed is.
Hak de chocolade in stukjes.
Verwarm de sinaasappelmarmelade in de magnetron op de hoogste stand gedurende 10 seconden.
Roer de verwarmde marmelade en de chocoladestukjes door het ijs.
Schep het ijs in de schaal en strijk de bovenkant glad.
Zet de ijstaart ca.
5 uur terug in de vriezer om opnieuw te bevriezen.
Voor het serveren, plaats je de schaal ondersteboven op een bord en verwijder je de schaal en de vershoudfolie.
Garneer de taart eventueel met slagroom en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een late harvest Riesling, vormt een perfecte aanvulling op de combinatie van sinaasappel en chocolade in dit verrukkelijke dessert.