Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Armeense forel op de houtskoolgrill
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
forel
a 250 gr verwijder de ingewanden via de kieuwen
▢
zout
▢
cayennepeper
of Hongaarse paprikapoeder
▢
60
gram
boter
gesmolten
▢
2
citroenen
in schijfjes
▢
8
takjes
dragon
Instructies
Maak in de zijkanten van de vissen met een scherp mes enkele schuine, ondiepe inkepingen (hierdoor zullen de vissen bij het bakken niet krom trekken).
Bestrooi de vissen vanbinnen en vanbuiten met wat zout en cayennepeper of paprikapoeder.
Wentel ze door de gesmolten boter en leg ze 10-12 minuten op gloeiende houtskool of onder een hete grill.
Draai de vis af en toe om en smeer hem dan met boter in.
Dien de forel op met schijfjes citroen en een takje dragon als garnering.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Vis
Land van herkomst
Armenië