Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Red Velvet Traybake met Luchtige Topping
Een feestelijke Red Velvet traybake met romige topping, rode bessen en een vleugje limoen.
Porties:
8
stukken
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
52
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
ovenschaal
beslagkom
Mixer met gardes
rasp
Ingrediënten
▢
1
pak
Dr. Oetker Red Velvet Cake
▢
2
eieren
▢
250
ml
slagroom
▢
100
g
MonChou
▢
2
eetlepels
water
▢
1
zakje
Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
▢
5
takjes
rode bessen
▢
20
g
kokosrasp
▢
½
limoen
rasp
Instructies
Voor de cake:
Verwarm de oven voor op 150 °C (elektrische oven).
Doe de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en het water in een beslagkom.
Roer het geheel rustig door tot een gladde massa.
Klop met een mixer op de hoogste stand circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Spatel de witte Chocolate Chips door het beslag.
Bekleed een ovenschaal of laag bakblik met bakpapier en verdeel het beslag erin.
Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
Laat volledig afkoelen.
Voor de topping:
Doe de MonChou in een beslagkom en mix deze glad met een mixer.
Voeg de overige 150 ml slagroom en de toppingmix toe.
Mix eerst 1 minuut op de laagste stand, vervolgens 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
Samenstellen:
Verdeel de luchtige topping over de afgekoelde Red Velvet cake.
Decoreer met rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.
Snijd in 8 gelijke stukken en serveer direct of bewaar in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht mousserende dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij deze feestelijke cake.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Kerst
/
Verjaardag