Schil de aardappels, snijd ze in stukjes, was ze en kook ze gaar in 15 minuten.
Giet kokend water over de peterselie in een kom.
Laat dit 30 seconden staan en doe dan de peterselie met een schuimspaan over in een schaal met water en ijsklontjes.
Dep de peterselie droog en maal het fijn in een keukenmachine.
Meng de basilicumreepjes door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de kipfilets met het ricottamengsel en rol ze losjes op.
Omwikkel de rolletjes met een plak ham en zet vast met cocktailprikkers.
Giet de aardappels af (bewaar wat kookvocht) en stamp ze fijn.
Roer de fijngemalen peterselie, crème fraîche en indien nodig wat kookvocht erdoor.
Verwarm nog even door en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kiprolletjes op matig vuur in minimaal 8 minuten rondom bruin en gaar.
Verdeel de peterseliepuree en de kiprolletjes over vier borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Gris of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn balanceert mooi met de romigheid van de ricotta en de ham, terwijl de fruitige tonen de smaken versterken.