Deze klassieke Chinese tomatensoep heeft een rijke, zoetzure smaak met kip, taugé en een vleugje sambal. Een heerlijke soep zoals je die kent van de Chinees!
Haal het vlees uit de kippenbouillon en snijd het klein.
Zet apart.
Breng de kippenbouillon aan de kook.
Voeg de tomatenpuree, ketjap, ve-tsin, peper, basterdsuiker, knoflook en sambal toe.
Laat de soep op laag vuur 15 minuten zachtjes koken.
Meng in een schaaltje wat bloem of maïzena met een beetje bouillon en roer goed door om klontjes te voorkomen.
Voeg het bloemmengsel toe aan de soep en roer tot de soep licht gebonden is.
Voeg de fijngesneden kip en taugé toe en verwarm nog een paar minuten.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperig gebakken kroepoek en een scheutje extra ketjap voor een intensere smaak.Wijnadvies:Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een halfzoete witte wijn zoals Riesling past goed bij deze soep.