Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Rijke Wildsaus met Cognac en Rozemarijn
Een heerlijke, rijke wildsaus op basis van wildfond, cognac en rozemarijn, perfect voor het complementeren van wildgerechten tijdens de feestdagen.
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Lepel om te roeren
Ingrediënten
▢
2
sjalotjes
fijngesneden
▢
1
eetlepel
boter
om te bakken
▢
½
eetlepel
rozemarijnnaaldjes
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
2
eetlepels
cognac
▢
1
pot
wildfond
▢
1 ½
dl
crème fraîche
▢
30
g
boter
om in de saus te smelten
Instructies
Bak de sjalotjes in 1 eetlepel boter op laag vuur gedurende 5 minuten, tot ze zacht zijn.
Voeg de rozemarijnnaaldjes, mosterd, cognac en wildfond toe.
Laat het geheel op zacht vuur inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume.
Roer de crème fraîche door de saus en verwarm goed.
Haal de pan van het vuur en roer 30 g boter door de saus om het af te maken.
Serveer direct over wildgerechten zoals hertenbiefstuk, wildzwijn of fazant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Syrah of een Cabernet Sauvignon, die goed past bij de rijke smaken van de saus en het wildvlees.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
1
g
|
Vet:
17
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst