Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijstebrij creme brulee
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 soufflévormpjes
, á 9 cm doorsnede á inhoud 1 ½ dl
Ingrediënten
▢
½
vanillestokje
▢
6
dl
volle melk,
▢
100
g
dessertrijst
kortkokende
▢
zout
▢
50
g
suiker
▢
2
theelepels
kaneelpoeder
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
Vanillestokje opensnijden.
In pan melk met vanillestokje aan de kook brengen.
Rijst toevoegen en met mespunt zout in 12 minuten tot pap koken,af en toe roeren.
Vanillestokje eruit halen. 30 g suiker door rijstebrij roeren.
Vormpjes invetten.
Rijstebrij over vormpjes verdelen en tot gebruik laten afkoelen.
BEREIDEN:
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Rest van suiker over rijstebrij strooien.
Suiker vlak onder grill in 4 minuten laten karameliseren.
Bestrooien met kaneelpoeder.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht