Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijstsalade met verse groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schaal
vergiet
Ingrediënten
▢
½
bos(jes)
bladselderij
▢
½
bos(jes)
peterselie
▢
takje
lavas
▢
enkele blaadjes tijm
▢
1
paprika
1/4 bloemkool
▢
200
g
sperziebonen
1/2 prei
▢
2 to
maten
▢
200
g
droogkokende rijst
zout
▢
200
g
kaas
▢
1
beker
sour cream
▢
½
citroen
het sap er van
▢
peper
▢
aromazout
▢
enkele mooie slabladeren
Instructies
Was de kruiden en de groenten.
Hak bladselderij, peterselie, lavas en tijm fijn.
Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten.
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Snijd de paprika en de sperziebonen in kleine stukjes en de prei in dunne ringetjes.
Kook bloemkool, paprika en sperziebonen afzonderlijk vijf minuten in weinig water met zout.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Snijd de tomaten in kleine stukjes.
Kook de rijst in 3 deciliter water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar en droog.
Laat de rijst goed afkoelen.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Vermeng de sour cream met citroensap, zout, peper en aromazout.
Schep alle ingrediënten er luchtig door.
Serveer de salade op een met enkele gewassen en uitgelekte slabladeren belegde schaal.
Geef deze salade als hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch