Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijstschotel met saté
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
eetlepel
stokjes
koekenpan of grillpan
4 borden
Ingrediënten
▢
300
g
snelkookrijst
▢
1
schaal
schouderkarbonade
ca. 400 g
▢
1
zakje
mix voor satémarinade
38 g
▢
6
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
1
eetlepel(s)
ketjap
▢
1
nasi/bamipakket
500 g
▢
1
blikje
bamboespruiten
bamboo shoots, 227 g
▢
1
bakje
Javaanse pinda-satésaus
300 g
Instructies
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Vlees in blokjes snijden.
Marinade maken volgens gebruiksaanwijzing met 3 eetlepels olie en ketjap.
Vlees hierin ca. 5 minuten laten marineren.
Intussen peper (uit pakket) in ringetjes snijden.
Tomaat (uit pakket) in stukjes snijden.
In wok rest van olie verhitten.
Groente ca. 3 minuten roerbakken.
Vlees aan stokjes rijgen.
Koekenpan of grillpan verhitten en saté in ca. 10 minuten gaar bakken.
Bamboespruiten afgieten en met rijst toevoegen aan groente.
Geheel nog ca. 2 minuten roerbakken.
Intussen satésaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
Rijst over vier borden verdelen.
Serveren met gebakken saté en satésaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters