Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto
Een bekende Italiaanse uitdrukking is 'rijst wordt in water geboren, maar moet sterven in wijn'
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
middelgrote ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel
boter
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
400
gram
risottorijst
▢
1
dl
witte wijn
▢
1-1 ½
liter
kruidenbouillon
▢
3
tomaten
▢
3
zongedroogde tomaatjes op olie
▢
200
gram
verse spinazie
▢
6
eetlepels
versgeraspte Parmezaanse kaas
▢
versgemalen peper
▢
enkele takjes bladpeterselie
Instructies
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de boter samen met 3 eetlepels van de olijfolie en fruit de ui hierin
samen met de knoflook ± 10 minuten, zodat de ui goudgeel en zacht is.
Roer de ongewassen rijst erdoor en bak ze omscheppend op laag vuur, zodat
de korrels glanzen.
Breng de wijn met de bouillon aan de kook.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in blokjes.
Schenk een soeplepel bouillon bij de risotto, roer de bouillon door de rijst en
blijf zolang roeren dat alle bouillon is opgenomen.
Houd de rest van de bouillon op laag vuur warm.
Voeg de rest van de bouillon in gedeelten toe.
Voeg pas een volgende hoeveelheid toe als de vorige door de rijst is
opgenomen; dit duurt, afhankelijk van de gebruikte rijst, ± 20 minuten; kijk
voor de kooktijd op de verpakking.
Snijd de gedroogde tomaatjes kleiner.
Zoek de spinazie uit en laat deze met aanhangend water slinken.
De risotto is goed als deze geheel romig is en de rijstkorrels zacht zijn
geworden.
Roer de rest van de olijfolie en de geraspte kaas erdoor en maak het op smaak
met versgemalen peper.
Leg een deksel op de pan, neem de pan van het vuur en laat 5 minuten staan.
Druk al het vocht uit de spinazie en hak de spinazie grof.
Schep deze samen met de tomaatstukjes door de gare risotto.
Warm nog 2 minuten goed door en garneer met fijngesneden peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst