Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met kip en o.a.broccoli
Deze romige risotto met kip, broccoli en champignons is een heerlijk en voedzaam gerecht, perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
kookpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
300
g
risotto
20 minuten koken met bouillonblokje, goed uitlekken
▢
350
g
kipdijfilet
in stukjes gesneden
▢
300
g
broccoli
in kleine roosjes gesneden
▢
1
puntpaprika
in kleine reepjes gesneden
▢
1
ui
fijn gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
200
g
champignons
in schijfjes gesneden
▢
Scheutje
room
▢
10
g
geraspte Grana Padano kaas
▢
Optioneel:
▢
een flinke hand rozijnen
Instructies
Kook de risotto 20 minuten in water met een bouillonblokje.
Giet de risotto goed af en zet apart.
Verhit in een braadpan een beetje olie en voeg de stukjes kipdijfilet, broccoli, paprika, ui, knoflook, champignons en eventueel de rozijnen toe.
Laat alles op een laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn en de kip goed doorbakken is.
Meng de gekookte risotto met een scheutje room en de geraspte Grana Padano in een ruime schaal.
Giet eventueel overtollig vocht uit de sudderende pan met kip en groenten.
Voeg de inhoud van de sudderpan toe aan de risotto en roer alles goed door elkaar.
Serveer de risotto warm met een extra bakje geraspte Grana Padano erbij voor de liefhebbers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rosé past goed bij deze romige risotto.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Italië