Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met saffraan en st. Jacobs mosselen
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
st. jacobs mosselen uit de diepvries
▢
160
gram
Arborio rijst
▢
75
cl
groentebouillon
▢
10
cl
droge witte wijn
▢
1
dosis saffraan
▢
3
el
olijfolie
▢
20
gram
boter
▢
1
ui
▢
zout
▢
piment d’espelette
▢
2
tl
kurkuma
▢
1
bosui
Instructies
Laat de st. jacobs mosselen ontdooien.
Los de saffraan op in een beetje bouillon.
Pel en snipper de ui.
Verhit op middelhoog vuur een pan met de helft van de olijfolie en fruit de ui glazig.
Voeg de rijst toe.
Zodra deze glazig ziet blus dan af met de witte wijn.
Zodra deze is opgenomen door de rijst voeg, onder regelmatig roeren, dan beetje bij beetje de bouillon toe.
Voeg de saffraan toe.
Als de rijst bijna gaar is voeg dan de kurkuma toe.
Risotto met saffraan en st.-jacobsmosselen
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de st. jacobsmosselen.
Schud regelmatig om.
Voeg de boter toe.
Strooi er wat piment d’espelette over.
Snijd de bosui in ringetjes.
Verdeel de risotto en de mosselen over de borden en garneer met wat bosui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heb je of kun je geen piment d’espelette vinden gebruik dan wat cayennepeper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten