Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met tonijn, spinazie en tomaat
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
Lassie Risottorijst
▢
1
fijngehakte ui
▢
1
fijngehakt teentje knoflook
▢
40
gram
boter
▢
9
dl
tomaten- of kruidenbouillon
van tabletten
▢
300
gram
panklare spinazie
▢
4
ontvelde tomaten in parten
▢
2
blikjes
tonijn op water
▢
peper
▢
40
gram
geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Fruit de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten in de boter.
Roer de risottorijst erdoor en bak de korrels mee tot ze rondom met boter zijn
bedekt.
Voeg de bouillon toe en breng dit op middelhoog vuur al roerend aan de
kook.
Kook de rijst, onder af en toe roeren, zachtjes ± 15 minuten.
Schep er deel voor deel de spinazie door.
Schep, als de spinazie geslonken is, de tomaten erdoor.
Breng alles aan de kook en kook de rijst nog zachtjes 8 minuten.
Breng pittig op smaak met peper en verdeel de tonijn over de risotto.
Serveer de Parmezaanse kaas er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Vis