Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risotto met zongedroogde tomaat
Aller Hande 1996
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
▢
2
eetlepels
olie
▢
150
g
snelkookrijst
▢
1
mespunt
saffraanpoeder of kurkuma
▢
1
theelepel
kruidenbouillonpoeder
▢
2
zongedroogde tomaten op olie
potje, Peloponese,
▢
20
sprietjes
bieslook
▢
3
eetlepels
slagroom
▢
zout
Instructies
Sjalotje pellen en snipperen.
In pan olie verhitten.
Sjalot 2 minuten zachtjes fruiten.
Rijst toevoegen en al omscheppend 2 minuten bakken tot alle korrels glanzen. Saffraanpoeder (of kurkuma), bouillonpoeder en 300 ml water toevoegen.
Rijst -onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar en smeuïg laten worden. Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst droog wordt.
Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten nagaren.
Intussen zongedroogde tomaten droogdeppen met keukenpapier en kleinsnijden. Bieslook in kopje fijnknippen.
Stukjes tomaat, bieslook en room door rijst roeren.
Op smaak brengen met zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch