Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Risottokroketjes
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Ingrediënten
▢
1
kleine
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
50
gram
boter
▢
450
gram
risottorijst
▢
1 ½
liter
kippenbouillon
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
geraspte
▢
peper
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
eetlepels
fijngeknipte bieslook
▢
worcestershiresaus
▢
peper
zout
▢
zout
▢
2
eieren
M
▢
75
gram
paneermeel
▢
frituurolie
Instructies
Snipper de ui en de knoflook.
Smelt de boter en fruit de ui en de knoflook op halfhoog vuur in ± 5 minutenglazig.
Voeg de rijst toe en bak de korrels al omscheppend tot ze glazig zien.
Voeg1/3 deel van de bouillon toe en breng alles al roerend aan de kook.
Voeg, als de bouillon helemaal is opgenomen, weer 1/3 deel toe.
Breng opnieuw aan de kook en voeg, als de risotto alle vocht heeft opgenomen, de rest van de bouillon toe.
Kook de risotto in ± 25 minuten gaar en roer regelmatig.
Schep de Parmezaanse kaas, de tomatenpuree, de bieslook, de worcestershiresaus en peper en zout door de risotto en laat alles afkoelen.
Vorm met natgemaakte handen kroketjes van de risotto.
Wentel ze door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel en bak de kroketjes in hete olie rondom lichtbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst