Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode bietensoep met runderrookworst
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Spatel
Lepel
koekenpan met antiaanbaklaag
vier borden
Ingrediënten
▢
2
uien
gesnipperd
▢
3
eetlepels
olie
▢
450
g
aardappelschijfjes
▢
400
g
rode bietjes
geraspt
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
2
tomaten
in partjes
▢
750
ml
wortelsap
▢
1
runderrookworst
250 g, in plakjes
▢
150
ml
Griekse yoghurt
vetvrije
Instructies
In pan met dikke bodem ui in 2 eetlepels olie fruiten.
Aardappel en biet toevoegen en even meebakken.
Tomatenpuree erdoor roeren en kort meebakken.
Tomaat door aardappelmengsel scheppen.
Wortelsap en 250 ml water erbij schenken en soep aan de kook brengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vuur lager zetten en soep afgedekt 10 minuten zachtjes laten koken.
Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten.
Plakjes rookworst 1-2 minuten al omscheppend bakken.
Soep over vier diepe borden verdelen.
In midden van elk bord beetje Griekse yoghurt en rookworst scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Runderrookworst is een stuk minder vet dan 'gewone' rookworst, zelfs als die 'light' is!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Soep
/
Vlees