Rode bietensoep met runderrookworst
Snel te maken
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 3 eetlepels olie
- 450 g aardappelschijfjes
- 400 g rode bietjes geraspt
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 2 tomaten in partjes
- 750 ml wortelsap
- 1 runderrookworst 250 g, in plakjes
- 150 ml Griekse yoghurt vetvrije
Instructies
- In pan met dikke bodem ui in 2 eetlepels olie fruiten.
- Aardappel en biet toevoegen en even meebakken.
- Tomatenpuree erdoor roeren en kort meebakken.
- Tomaat door aardappelmengsel scheppen.
- Wortelsap en 250 ml water erbij schenken en soep aan de kook brengen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Vuur lager zetten en soep afgedekt 10 minuten zachtjes laten koken.
- Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten.
- Plakjes rookworst 1-2 minuten al omscheppend bakken.
- Soep over vier diepe borden verdelen.
- In midden van elk bord beetje Griekse yoghurt en rookworst scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Runderrookworst is een stuk minder vet dan ‘gewone’ rookworst, zelfs als die ‘light’ is!