Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode Bietenstamppot met Bosui
Een heerlijke, zoetige stamppot met rode bietjes en bosui. Perfect voor een koude avond.
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
600
gram
aardappelen
▢
500
gram
gare rode bietjes
▢
1
kleine
ui
▢
3
kruidnagels
▢
1
laurierblad
▢
Azijn
▢
1
theelepel
suiker
▢
100
ml
bouillon
minder zout
▢
1
bosuitje
Instructies
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd de bietjes in reepjes.
Snipper de ui.
Verwarm de bietjes met ui, kruidnagels, laurierblad, azijn en suiker in een beetje water.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Meng de bietjes door de aardappelen en voeg de bouillon toe voor een smeuïge stamppot.
Snijd de bosui in ringen en meng door de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een runderworstje.
Garneer eventueel met extra bosui.
Wijnadvies:
Beaujolais: Een lichte rode wijn die goed past bij de zoete bietjes.
Rosé: Een fruitige rosé is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch