Snijd het loof en de wortels van de bieten, laat ongeveer 2 cm zitten.
Kook de bieten in gezouten water gedurende 1-1,5 uur (afhankelijk van de grootte en versheid).
Spoel de bieten direct af met koud water en verwijder de schil.
Snijd de bieten in mooie plakken met een kartelmes.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes.
Snijd de uien in ringen.
Verdeel de bietenplakjes, appelblokjes en uienringen gelijkmatig over de glazen potten.
Voeg de peperkorrels, kruidnagels en het laurierblad toe aan de potten.
Breng in een pan de wijnazijn, 1/2 liter water, zout en suiker aan de kook.
Giet de hete azijnoplossing over de bieten in de potten, zodat alles onderstaat.
Laat de inhoud van de potten volledig afkoelen.
Sluit de potten goed af en bewaar op een koele, donkere plaats.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk bij stamppot boerenkool, stamppot rauwe andijvie of als bijgerecht bij sperziebonen. Ook perfect in een zure haringsalade met aardappelen en roggebrood.Wijnadvies:Combineer met een frisse witte wijn zoals Riesling of een lichtzoete Pinot Gris.