Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode wijnfondue met rundvlees en mangosausjes
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
300
gram
biefstuk
▢
1
kleine
mango
▢
1
bosuitje
▢
2
el
rozijnen
▢
1
tl
gemberpoeder
▢
1
tl
chilipoeder
▢
zout
▢
peper
▢
1
el
grove mosterd
▢
1
el
mayonaise
▢
1
tl
tijm
▢
1
pot
vleesfond 380 ml
▢
2
dl
rode wijn
Instructies
Laat het vlees in de diepvries in 1 uur half bevriezen.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het in een keukenmachine.
Snijd het bosuitje in ringetjes.
Roer de uiringetjes, de rozijnen, het gemberpoeder en het chilipoeder door de helft van de mangopuree.
Roer de mosterd, de mayonaise en de tijm door de rest van de mangopuree.
Snijd het halfbevroren vlees in flinterdunne plakjes en leg deze op 2 bordjes.
Breng in een fonduepan de fond en de wijn aan de kook en laat deze 5 minuten zachtjes inkoken.
Zet de kokende bouillon op tafel op een spiritusbrander.
Zet ook de mangosausjes en de bordjes met vlees op tafel.
Steek een plakje vlees aan een fonduevork en laat dit in de bouillon net gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Rundvlees