Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodewijn-Wildfondue met Linzen
Geniet van deze Rodewijn-Wildfondue met Linzen voor een heerlijke en gezellige avond aan tafel!
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
fonduepan
Ingrediënten
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
theelepel
gemalen koriander
▢
800
ml
volle rode wijn
▢
2
potten wildfond of gevogeltefond
à 380 ml elk
▢
200
g
gekookte linzen
uit blik
Instructies
Verhit de olie in een fonduepan en fruit hierin de gesnipperde rode ui met gemalen koriander gedurende 5 minuten op zacht vuur.
Blus de ui af met rode wijn en voeg de wildfond toe.
Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de bouillon op smaak met zout en peper naar smaak.
Giet de gekookte linzen af en schep ze in een kom.
Zet de fonduepan, kom met linzen en schalen met verschillende diphapjes op tafel.
Prik de ingrediënten met fonduevorken en laat ze enkele minuten gaar worden in de bouillon.
Na de maaltijd verdeel je de linzen over vier kommen en schenk je de wilde bouillon erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.
Om in de bouillon te garen:
plakjes eendenborst
plakjes parelhoenfilet
blokjes kalkoenschnitzel
blokjes hertenbiefstuk
blokjes konijnenrug
stukjes bleekselderij
repen groene (savooie)kool
kastanjechampignons
blokjes pompoen
beetgaar gekookte spruitjes
halve blaadjes witlof.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Hoofdgerechten
/
Wild
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij