Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rødgrød
Op 20 februari was Caroline Mikkelsen, een Deense, de eerste vrouw die voet zette op Antarctica, samen met haar Noorse echtgenoot. Ik weet niet waarom ze naar zo'n ijsberg wilden maar ze hielden beslist allebei van dit nagerecht.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
Gram
Rode Bessen
▢
200
Gram
Frambozen
▢
100
Gram
Suiker
▢
1
eetlepel(s)
Vanillesuiker
▢
3
eetlepel(s)
Maizena
▢
Geklopte
Slagroom
Instructies
Doe de suiker bij de bessen en frambozen en voeg drie deciliter water toe.
Breng dit aan de kook en laat het tien minuten koken.
Los de maïzena op in een klein beetje water en voeg het aan de vruchten toe.
Verhit het geheel zachtjes totdat het dik begint te worden.
Voeg de vanillesuiker toe.
Laat de rodgrod afkoelen en serveer hem met slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Denemarken
/
Noorwegen