Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roerbak met kip en peultjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2½
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
400
g
kipfilet
in dunne reepjes
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
250
g
peultjes
▢
1
rode paprika
in stukjes
▢
2
dl
kippenbouillon
van een tablet
▢
peper
▢
zout
▢
100
g
taugé
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
2
eetlepel(s)
Le Franchi sesamolie
Instructies
Verhit de olie in een wok en roerbak de kipfilet in ± 5 minuten bruin en gaar.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 minuten mee.
Schep de peultjes en de paprika erdoor en bak alles 3 minuten.
Schenk de bouillon erbij en voeg peper en zout naar smaak toe.
Kook alles op een laag vuur totdat de peultjes beetgaar zijn.
Schep de taugé, de bosui en de ketjap erdoor en warm alles 1 minuut door.
Druppel er de sesamolie over.
Lekker met mie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Jean Balmont Cabernet rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Roerbakken / Wokken