Roerbak met kip en peultjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 400 g kipfilet in dunne reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 250 g peultjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 dl kippenbouillon van een tablet
  • peper
  • zout
  • 100 g taugé
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) Le Franchi sesamolie

Instructies

  • Verhit de olie in een wok en roerbak de kipfilet in ± 5 minuten bruin en gaar.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Schep de peultjes en de paprika erdoor en bak alles 3 minuten.
  • Schenk de bouillon erbij en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Kook alles op een laag vuur totdat de peultjes beetgaar zijn.
  • Schep de taugé, de bosui en de ketjap erdoor en warm alles 1 minuut door.
  • Druppel er de sesamolie over.
  • Lekker met mie.

Notities / Tips / Wijnadvies

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken