Roerbak met kip en peultjes
Ingrediënten
- 2½ eetlepel(s) zonnebloemolie
- 400 g kipfilet in dunne reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 250 g peultjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 2 dl kippenbouillon van een tablet
- peper
- zout
- 100 g taugé
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 2 eetlepel(s) Le Franchi sesamolie
Instructies
- Verhit de olie in een wok en roerbak de kipfilet in ± 5 minuten bruin en gaar.
- Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 minuten mee.
- Schep de peultjes en de paprika erdoor en bak alles 3 minuten.
- Schenk de bouillon erbij en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Kook alles op een laag vuur totdat de peultjes beetgaar zijn.
- Schep de taugé, de bosui en de ketjap erdoor en warm alles 1 minuut door.
- Druppel er de sesamolie over.
- Lekker met mie.