Rol het bladerdeeg uit tot rechthoeken van 10 tot 12 cm lang en 5 tot 6 cm breed.
Prik de rechthoeken in met een vork om gelijkmatig bakken te bevorderen.
Schik de canapés op een beboterde en bebloemde plaat en verwarm de oven voor.
Droog de nier en snijd deze in plakjes.
Laat de nierstukjes in 40 g boter stoven met zout en peper.
Voeg de madeira toe en zet het op hoog vuur totdat het vocht verdampt is.
Houd warm.
Klop de eieren met zout en peper.
Verhit 30 g boter in een kookpot op zacht vuur en roer de eieren met een houten lepel.
Voeg beetje bij beetje de rest van de boter toe totdat de eieren romig zijn.
Als de eieren de neiging hebben te stollen, haal ze van het vuur en voeg een lepel room toe.
Wanneer de eieren de boter en room hebben opgenomen, breng dan op smaak en zet de pot onmiddellijk in koud water om de bereiding te stoppen.
Schuif de canapés in de oven en bak ze 4 tot 5 minuten.
Meng de nierstukjes met de eieren en versier de canapés hiermee zodra ze uit de oven komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de canapés met een frisse groene salade voor een uitgebalanceerde maaltijd.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals Beaujolais of Chianti past goed bij dit gerecht.