Verhit de olijfolie in een wok en bak de repen cervelaatworst al omscheppend knapperig in 2 minuten.
Haal ze uit de wok en leg ze op een bord.
Bak in het overgebleven bakvet de uipartjes en krieltjes 2 minuten.
Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de boerenkool in gedeelten toe aan het aardappelmengsel en laat al omscheppend slinken.
Voeg pas een nieuwe portie boerenkool toe als de vorige geslonken is.
Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat nog 5 minuten verwarmen terwijl je regelmatig omschept.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de roergebakken boerenkool over de borden en leg de cervelaatworst erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze roergebakken boerenkool met cervelaatworst past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.