Roergebakken Boerenkool met Cervelaatworst
Equipment
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 g cervelaatworst in dikke repen
- 2 rode uien in dunne partjes
- 700 g krieltjes
- ½ eetlepel milde paprikapoeder
- 300 g boerenkool panklaar
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de olijfolie in een wok en bak de repen cervelaatworst al omscheppend knapperig in 2 minuten.
- Haal ze uit de wok en leg ze op een bord.
- Bak in het overgebleven bakvet de uipartjes en krieltjes 2 minuten.
- Voeg het paprikapoeder toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de boerenkool in gedeelten toe aan het aardappelmengsel en laat al omscheppend slinken.
- Voeg pas een nieuwe portie boerenkool toe als de vorige geslonken is.
- Voeg een klein scheutje water toe, dek af en laat nog 5 minuten verwarmen terwijl je regelmatig omschept.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de roergebakken boerenkool over de borden en leg de cervelaatworst erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze roergebakken boerenkool met cervelaatworst past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 2.2 mg | Sugar: 3 g