Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken Chinese kool met pittige tofu
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
-
Ingrediënten
▢
300
g
basmatirijst
▢
1
Chinese kool
ca. 600 g
▢
2
rode uien
▢
1
rode peper
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
▢
2
schaaltjes
roerbaktofu pittig gekruid
à 200 g
▢
½
blikje
kokosmelk
klappermelk à 400 ml
▢
1
zak
cassave kroepoek
60 g
Instructies
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Kool schoonmaken, in grove repen snijden en wassen.
Uien pellen en in ringen snijden.
Peper wassen, zaadjes verwijderen en in dunne ringen snijden.
In wok olie verhitten en tofu in ca. 4 minuten bruinbakken.
Met schuimspaan tofu uit wok scheppen en warm houden.
Ui en peper in wok ca. 1 minuut fruiten.
Kool toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
Kokosmelk toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes koken.
Tofu erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met basmatirijst en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Roerbakken / Wokken
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch