Roergebakken Chinese kool met pittige tofu
Snel te maken
Equipment
- –
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 1 Chinese kool ca. 600 g
- 2 rode uien
- 1 rode peper
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 2 schaaltjes roerbaktofu pittig gekruid à 200 g
- ½ blikje kokosmelk klappermelk à 400 ml
- 1 zak cassave kroepoek 60 g
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Kool schoonmaken, in grove repen snijden en wassen.
- Uien pellen en in ringen snijden.
- Peper wassen, zaadjes verwijderen en in dunne ringen snijden.
- In wok olie verhitten en tofu in ca. 4 minuten bruinbakken.
- Met schuimspaan tofu uit wok scheppen en warm houden.
- Ui en peper in wok ca. 1 minuut fruiten.
- Kool toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
- Kokosmelk toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes koken.
- Tofu erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
- Serveren met basmatirijst en kroepoek.