Roergebakken Chinese kool met pittige tofu

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 Chinese kool ca. 600 g
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 schaaltjes roerbaktofu pittig gekruid à 200 g
  • ½ blikje kokosmelk klappermelk à 400 ml
  • 1 zak cassave kroepoek 60 g

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Kool schoonmaken, in grove repen snijden en wassen.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Peper wassen, zaadjes verwijderen en in dunne ringen snijden.
  • In wok olie verhitten en tofu in ca. 4 minuten bruinbakken.
  • Met schuimspaan tofu uit wok scheppen en warm houden.
  • Ui en peper in wok ca. 1 minuut fruiten.
  • Kool toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Kokosmelk toevoegen en nog ca. 2 minuten zachtjes koken.
  • Tofu erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met basmatirijst en kroepoek.
————————————————————————————————–
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch