Wrijf het plantaardig vet en de boter door het bloemmengsel tot het op fijn broodkruim lijkt.
Voeg 25 gram kristalsuiker toe en meng goed.
Voeg de eidooiers en 1-2 eetlepels water toe en kneed tot een glad deeg.
Verpak het deeg in bakpapier en leg 20 minuten in de koelkast.
Roer de roomkaas romig met de resterende kristalsuiker, kaneel en rozijnen.
Rol het deeg uit tot een lap van 6,5 mm dikte.
Steek met een ronde uitsteker cirkels van 5 cm uit het deeg.
Schep op elk deegcirkel een beetje vulling.
Maak de randen rondom vochtig met water en vouw de deegcirkels dubbel tot een halve maan.
Druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenkant met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Bewaar restanten 1-2 dagen in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de halve maantjes versgebakken bij de koffie of thee. Voor variatie kun je ze vullen met appelmoes, lemon curd of bosbessen.Wijnadvies: Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij deze koekjes.